Покана за представяне на цели и зони за въздействие в Програма за София

Каним Ви на публичното представяне на целите и зоните за въздействие в Програма за София. Събитието ще се проведе на 17 май (понеделник) от 17:00 часа през платформата Zoom на адрес: https://zoom.us/j/91892592897 и ще се предава на живо във  Facebook страницата на Софияплан. Можете да заявите вашето присъствие тук: https://bit.ly/3w2WWqt.

В събитието ще вземат участие:

Здравко Здравков, главен архитект на Столична община
Любо Георгиев, директор на Софияплан
Емил Христов, урбанист в Софияплан
Миглена Герасимова, урбанист и социолог в Софияплан

Програма за София е новият план за интегрирано развитие на Столична община за периода 2021-2027 година, който се разработва от Софияплан. Той стъпва върху дългосрочната стратегия за развитие на столицата и крайградските територии до 2050 г. – Визия за София, като развива в детайл и конкретизира стъпките и мерките, заложени в нея.

През февруари 2021 г. приключи първият етап от създаването на Програмата - анализът на актуалното състояние на общината. В следващите фази Софияплан определи целите и приоритетите на стратегическия документ, както и зоните за въздействие. Това стана на базата на интегриране на всички действащи европейски, национални и местни стратегии, анализ на събраните данни за състоянието на средата, както и множество консултации с представители на администрацията, експертната общност и неправителствения сектор.

В момента екипът продължава работа по следващата стъпка – организиране и провеждане на публични консултации в конкретните зони за въздействие, определени в Програма за София. 

Повече за съдържанието, целите и процеса по създаване на Програма за София можете да видите тук: https://sofiaplan.bg/portfolio/programofsofia/

Очакваме ви!

Столична община

ОП “Софияплан”
гр. София, Зона Б5, бл. 11, вх. Б, ет. 17
+359 2 920 68 62
info@sofiaplan.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Политика за защита на личните данни
Права за ползване на материали
Станете партньор
Отчети за дейността
Правлник за дейносттаИзработка на уебсайт от WeboHub