Карта на пространствата за игра

Софияплан събира и систематизира информацията за детските площадки на територията на Столична община. Данните са представени на единна карта, която включва информация за съоръженията, общото им състояние, възрастовите групи, вид собственост, годината на изграждане или реконструкция на обектите.  

Направен е анализ на пешеходната достъпност до всяка площадка, който също е представен на картата. Информацията е допълнена с мрежата от училища, детски градини и спортни обекти (тенис маси и фитнес на открито), намиращи се в зоните около детските площадки.

Данните са актуални към септември 2017 г. и са събрани със съдействието на районните администрации, Дирекция “Зелена система” и сдружение "Безопасни детски площадки". През пролетта на 2019 г., в процеса на работата по стратегията “София играе”, информацията за детските площадки е актуализирана и предстои да бъде обновена на картата. В нея ще бъдат включени данни за игрищата и детските парти центрове на територията на Столична община.

Целта на картата е да обединява актуална информация за мрежата от пространства за игра в Столична община, като по този начин предоставя условия за по-добро системно планиране и стопанисване на детските площадки.

Столична община

ОП “Софияплан”
гр. София, Зона Б5, бл. 11, вх. Б, ет. 17
+359 2 920 68 62
info@sofiaplan.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Политика за защита на личните данни
Права за ползване на материали
Станете партньор
Отчети за дейността
Правлник за дейносттаИзработка на уебсайт от WeboHub