Получени са близо 200 предложения по заданието за концепция за Централната баня

Финалният документ ще бъде готов в края на април

16.04.2020, гр. София - Екипът на „Софпроект“ получи близо 200 въпроси, коментари и предложения по заданието за отворена покана за концепция за развитието на северното и източно крило на Централната минерална баня в София. Събирането на препоръките започна на 26 март, когато се проведе онлайн представяне на документа, а аудиторията от над 80 човека имаше възможност да задава въпроси и да отправя предложенията си на живо. След това продължи на специално отворения имейл за обратна връзка - open-call@sofiaplan.bg до 12 април.

На интернет страницата https://sofiaplan.bg/portfolio/banya/ е качен пълният списък с получените въпроси и мнения по заданието, придружени с отговори и коментари от екипа на „Софпроект“. „В най-скоро време ще публикуваме обобщаващ коментар за получените становища и ще обявим кои от тях смятаме, че трябва да намерят място във финалния документ. Ще се постараем да отразим необходимите корекции и допълнения в заданието до края на април, когато планираме да бъде обявена и самата отворена покана. При всички положения ще информираме предварително за конкретния старт“, съобщи Любо Георгиев, директор на “Софпроект” и ръководител на общинската инициатива „Визия за София“.

Планираме процесът да се проведе при максимална публичност и прозрачност на участниците, концепциите, оценките и аргументацията на журито. Резултатите от работата на екипите, избрани да продължат във втората фаза ще бъдат представени на обществено обсъждане. Обмисляме промяна в състава на журито, така че да отговорим в максимална степен на получените становища при обсъждането на заданието, както и за да запазим експертното мнозинството в него“, обясни Даяна Николова, архитект - културно наследство от екипа на ОП „Софпроект“. „Процедурата остава отворена покана, а не обществена поръчка, за да осигурим възможност за максимално включване при минимално административно усилие и бюрокрация за участниците“, уточни тя.

Екипът на ОП „Софпроект“ благодари на всички, които изпратиха своите коментари и предложения по проекто-заданието. Важно е да работим заедно за намирането на най-доброто решение за развитието на една от емблематичните сгради в София. Ще се радваме да продължите да следите и участвате в процеса на сайта на “Софпроект” https://sofiaplan.bg/category/news/

Столична община

ОП “Софияплан”
гр. София, Зона Б5, бл. 11, вх. Б, ет. 17
+359 2 920 68 62
info@sofiaplan.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Политика за защита на личните данни
Права за ползване на материали
Станете партньор
Отчети за дейността
Правлник за дейносттаИзработка на уебсайт от WeboHub