Приключи срокът за участие в отворената покана за Централната минерална баня

Финалистите ще бъдат оповестени на 15 юли  

01.07.2020, гр. София - На 26 юни приключи срокът за кандидатстване по отворената покана за концепция за развитие на северното и източното крило на Централната минерална баня. В момента тече процедура по отстраняване на технически грешки в документите на участниците, която ще продължи в рамките на седмица. В периода от 6 до 12 юли получените предложения ще бъдат разгледани от 15-членна експертна комисия под председателството на главния архитект Здравко Здравков, която ще избере три екипа за участие във втората фаза на конкурса.  

Финалистите в конкурса ще бъдат официално оповестени на 15 юли. Предложенията на всички участници в процедурата ще бъдат публикувани на същата дата на интернет страницата https://sofiaplan.bg/portfolio/banya/.  

След това в периода от 16 до 24 юли ще бъдат сключени договорите с избраните три екипа. Те ще имат на разположение три месеца, за да подготвят задълбочени и подробни концепции, бизнес план и бизнес модел за развитие на неизползваната част от Централната баня. Финалните разработки ще бъдат публикувани и представени публично в периода от 26 до 30 октомври. Всеки от трите екипа ще получи възнаграждение в размер на 10 000 лева. 

Екипът на “Софпроект” благодари на всички, които изпратиха своите предложения за бъдещото развитие на Централната минерална баня. Можете да следите процеса на сайта на “Софпроект” https://sofiaplan.bg/category/news/ 

Повече подробности за конкурса можете да откриете на https://sofiaplan.bg/portfolio/banya/ 

Столична община

ОП “Софияплан”
гр. София, Зона Б5, бл. 11, вх. Б, ет. 17
+359 2 920 68 62
info@sofiaplan.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Политика за защита на личните данни
Права за ползване на материали
Станете партньор
Отчети за дейността
Правлник за дейносттаИзработка на уебсайт от WeboHub