Софияплан публикува паспортите на градоустройствените единици на Столична община

02.06.2021, гр. СофияПаспортите дават информация за качествата на градската среда, сградите и услугите за всеки един квартал, населено място и други специфични зони в общината.

Градоустройствените единици (ГЕ) са териториално-информационни единици, на които е разделена територията на Столична община. Те са общо 564 на брой. За всяка ГЕ е създаден паспорт с десетки индикатори за състоянието на различни аспекти на средата. Индикаторите са групирани в 7 теми: демография, околна среда, сгради и пространство, транспортни мрежи и съоръжения, управление, земна основа, инженерни мрежи и съоръжения. 

Паспортите на ГЕ показват събраните от Софияплан данни за територията на общината. Те целят да дадат по-ясна картина на всички граждани, частни и публични организации, образователни институции и други по-ясна картина за състоянието на средата. Софияплан полага постоянни усилия за актуализиране на данните, работейки с различни общински, държавни и частни организации.

Информацията, представена към днешна дата, е само първата стъпка. Екипът на Софияплан ще работи по това да бъдат добавяни нови индикатори във всеки от 7-те теми. Предвижда се и визуализирането на промените на стойностите във времето за всеки от индикаторите.

Паспортите на ГЕ можете да видите тук: https://ge.sofiaplan.bg

Столична община

ОП “Софияплан”
гр. София, Зона Б5, бл. 11, вх. Б, ет. 17
+359 2 920 68 62
info@sofiaplan.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Политика за защита на личните данни
Права за ползване на материали
Станете партньор
Отчети за дейността
Правлник за дейносттаИзработка на уебсайт от WeboHub