„София 2030 – Мониторингов доклад за изпълнение на Цел 11 от Целите на ООН за устойчиво развитие в град София“

На 29 септември над 30 участници се включиха в кръгла маса "Дневен ред за София 2030", организирана от Дружество за ООН в България в партньорство с Общинско предприятие "Софияплан" по проект „София 2030 – Мониторингов доклад за изпълнение на Цел 11 от Целите на ООН за устойчиво развитие в град София“, изпълняван с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2022.

В 4 групи участниците, представители на общински институции, гражданския и академичен сектор, обсъждаха подходящи индикатори за измерване на устойчивото развитие на град София според рамката на ООН.

Събитието беше открито от Жоржета Рафаилова – директор на Общинско предприятие„"Софияплан“, Невена Германова – социолог от Общинско предприятие „Софияплан“ и Петранка Филева – член на Управителния съвет на Дружество за ООН в България, които представиха проекта.

Онлайн се включиха и гости от Виена и Истанбул, които споделиха добри практики от техните общини за справяне с предизвикателства като климатичните промени, урбанизацията и необходимостта от иновация и дигитализация: Д-р Йоханес Лутер – ръководител направление „Градско развитие и мобилност“ от Агенция на Община Виена за устойчиво и иновативно градско развитие и г-н Тарик Сенгюл – консултант на „Визия за Истанбул 2050“.

Видео от проведеното събитие:

Предстои да бъдат анализирани предложенията от участниците и да бъдат избрани подходящите индикатори за изготвяне на мониторингов доклад на Цел 11 от Целите на ООН за устойчиво развитие за град София.

Столична община

ОП “Софияплан”
гр. София, Зона Б5, бл. 11, вх. Б, ет. 17
+359 2 920 68 62
info@sofiaplan.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Политика за защита на личните данни
Права за ползване на материали
Станете партньор
Отчети за дейността
Правлник за дейносттаИзработка на уебсайт от WeboHub