Манастирски ливади - Запад

“Манастирски ливади - Запад” е проект, който обединява гражданите, местната администрация и експертите в опит да анализират проблемите на квартала и да начертаят план за бъдещото му развитие. Инициативата е на сдружение Заедно за Манастирски ливади запад и Район “Витоша”, като се осъществява с експертното съдействие на Софияплан.

Първата фаза на проекта включва анализ на социалната инфраструктура на кв. “Манастирски ливади - Запад” и заобикалящите го квартали. Проучването разглежда училищата и детските градини като изследва в различни сценарии техния настоящ и потенциален капацитет, както и възможността за реализацията на нови учебни заведения.

Във втората фаза на проекта екипът на Софияплан и Place Make създават Концепция за развитие на мобилността и уличните пространства в квартал Манастирски ливади - Запад. Разработката анализира подробно съществуващото положение на транспортната система в квартала. На база направените изводи са формулирани и конкретни планови и проектни решения с цел подобряване достъпността, обслужеността и комфорта на гражданите, както и създаване на една по-добра публична среда чрез уличните пространства.

Столична община

ОП “Софияплан”
гр. София, Зона Б5, бл. 11, вх. Б, ет. 17
+359 2 920 68 62
info@sofiaplan.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Политика за защита на личните данни
Права за ползване на материали
Станете партньор
Отчети за дейността
Правлник за дейносттаИзработка на уебсайт от WeboHub